CASA:UNA
Dansk ejendomsmægler på Costa del Sol, Costa Blanca & Mallorca
Tlf. +34 951 100 210
EnglishSvenskaDanskEspañolDutch


Forsiden
HOT!
Nye - salg
Nye - leje
Sælg
Kontakt os
Costa del Sol apartment for sale
Villa for sale in Malaga
Marbella
Fuengirola - Mijas
Benalmadena
Marbella Øst
Vest for Marbella
Malaga
Køb af bolig

Få den rigtige rådgivning
Få den rigtige rådgivning
Procedure for køb af bolig - villa eller lejlighed i Spanien. Købsproceduren er forskellig fra den danske model, hvor det er ejendomsmægleren, der står for vurderingen, gennemfører handlen og får finansieringen på plads. I Spanien skal du selv stå for finansieringen, og det er banken, der foretager sin egen vurdering

I Spanien tager det ca. 2 - 3 måneder at gennemføre en handel og det er en offentlig udpeget Notar, der står for selve handlen.

 

Der er tre faser ved en bolighandel i Spanien:

1. Reservation, € 5000

Når du har fundet din nye bolig, skal du hurtigst muligt reservere den, så den ikke sælges til anden side. Dette gøres med en simpel reservationsaftale på en enkelt side, og du skal betale € 5000.

Hvis du ombestemmer dig, mister du reservationsbeløbet, og hvis sælger ombestemmer sig, får du beløbet tilbage. Rent praktisk står beløbet på CASA:UNAs klientkonto og kan derfor relativt let tilbageføres.

Det er nu at ejendommens juridiske tilstand, ejerforhold etc. klarlægges.

 

2. Privat kontrakt, 10% af købsprisen

Nu er detaljerne om ejendommen på plads, og handlen skal "låses", så der kan etableres evt. finansiering og evt. mindre uregelmæssigheder kan rettes op (fx registrering af nyopført garage etc.)

Hvis du ombestemmer dig, mister du pengene, og hvis sælger ombestemmer sig, får du beløbet tilbage dobbelt. Rent praktisk står beløbet på sælges konto.

 

3. Notarmøde, skøde, resten af beløbet betales

Alle møder op til notarmødet: Sælger og køber og eller deres repræsentanter. Banken, der yder lånet. Den bank, der evt. ydede lån til den tidligere ejer. Ejendomsmægleren kommer normalt også.

Her foretages en gennemgang af skødet, og notaren kommer ind og sikrer alt foregår korrekt.

I løbet af 1 - 2  timer er alt overstået. Pengene og nøglerne til ejendommen har skiftet hænder og nu kan du overtage din nye bolig. Den tidligere ejer er på det tidspunkt fraflyttet.

 

Finansiering - boliglån i Spanien

Du kan optage lån i boligen i Spanien, og låne ca. 70% af boligens pris eller den vurdering som bankens vurderingsfirma vurderer boligen til (den laveste af de to).

Dertil skal der påregnes ca. 11% oven i købsprisen til skatter, afgifter, advokat og låneudgifter. De 11% kan der normalt ikke lånes til.

Eksempel: Boligens salgspris € 215.000, banken vurderer den til € 200.000

70% lån af de € 200.000 = € 140.000

Det betyder, at du skal selv finansiere det resterende beløb på € 98.650  (€ 215.000 + 11% afgifter - € 140.000 lånet)

 

 

 

 

Nøgleord

Vejledning køb ejendom Spanien, rådgivning køb villa Spanien, rådgivning køb lejlighed Spanien, rådgivning udlejning Spanien

Relaterede tekster

Lånebevis gør det nemt at købe boliger i Spanien. CASA:UNA Boliger Spanien arbejder sammen med Nykredit i Spanien.
Advokat i Spanien - dansk advokat
Advokat i Spanien - dansk advokat på spansk advokatkontor. Tryghed ved at tale dansk med sin spanske advokat. Tal dansk med din spanske advokat
Boliger Spanien - Det nye marked for boliger i Spanien
Boliger i Spanien på Costa del Sol - Solkysten. Det nye marked for boliger i Spanien
Læn dig blot tilbage og slap af, du har nu fundet din ejendomsmægler i Spanien. CASA:UNA har dansk og svensk personale, der taler et utal af sprog, og vi vil gerne hjælpe dig med din bolighandel.
Billige billetter til Malaga
Det er nemt at finde billige billetter til Malaga. Flere forskellige selskaber har afgange fra flere steder i Danmark.
Spanske boliglån er altid banklån. De spanske banker tilbyder ikke finansiering via obligationer el.lign. Der er tale om rene banklån, og renten er herefter. Til gengæld sætter man sig ud over risikoen for at Spanien skulle træde ud af euroen, og lånet kan være i samme land som boligen er beliggende i.
Boliger i Spanien - NIE nummer - nye regler
Der er indført regler vedr. NIE nummer for folk, der køber boliger i Spanien
Skat af fortjeneste ved salg af bolig
Hvis du tjener penge på salget af din lejlighed eller villa, skal du betale skat af fortjenesten.
Skatten i Spanien
Ejere af villaer og lejligheder i Spanien bør kende til skatteforhold i Spanien. Dette er blot en introduktion til skat i Spanien. Information og rådgivning om skat bør søges hos en professionel skatterådgiver.
Der er mange ord at holde styr på, når man skal købe villa i Spanien
Generel information om hvad det koster at købe en villa i Spainen. Hvordan man finder ud af hvor mange værelser der er i en lejlighed i Benalmadena. Det er en anderledes skat i Spanien.
Billige lejligheder og villaer i Spanien sælges af ejere, der er klemte eller generelt vil sælge hurtigt.
2005 CASA:UNA Spain-Property